top of page
innosportlab-logo-white.png
ISL_background_GENERAL_1_bubblesystem_HD_edited.jpg

Over het InnoSportLab de Tongelreep

Sport, Innovatie, bedrijfsleven

Tien jaar geleden begon het InnoSportLab de Tongelreep met een klein team en maar een paar bovenwatercamera’s om de start van de zwemmers te bekijken en te analyseren. Er waren veel dingen die nog moesten verbeteren, maar het begin was gemaakt.

Tegenwoordig werken ze in een multifunctioneel zwembad met meer dan 25 onderwatercamera’s, 4 bovenwatercamera’s en een groot aantal andere meetapparatuur waarmee ieder aspect van het zwemmen geanalyseerd kan worden.

Het InnoSportLab de Tongelreep heeft een hoogwaardige technologische infrastructuur gecreëerd waarin sport, bedrijfsleven en wetenschap samenwerken om winst te creëren. De systemen en diensten zijn uniek in de zwemwereld. De nieuwste technologieën en de expertise zorgen samen voor nauwkeurige metingen van de zwemmer en voor goede technische feedback, om zo de grootst mogelijke verbetering te bereiken.

De samenwerking tussen het InnoSportLab en Team NL heeft menig top zwemmer grote verbeteringen opgeleverd in technisch opzicht.

Het kleine team van 10 jaar geleden heeft zich, net als de faciliteiten, ontwikkeld. Tegenwoordig bestaat het InnoSportLab de Tongelreep uit een vaste groep medewerkers en stagiaires die iedere dag toewerken naar de doelen van het InnoSportLab de Tongelreep.

bottom of page