Kidsclub

Vindt uw zoon/dochter het leuk om te zwemmen, maar weet u niet zo goed welke mogelijkheden er zijn na het behalen van de diploma's. Dan biedt de kidsclub uitkomst. Op de kidsclub maken de kinderen kennis met verschillende onderdelen van het zwemmen zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo en   schoonspringen, maar ook reddend zwemmen, survival zwemmen en zwemmen op muziek zullen aan de orde komen.

 

De kidsclub is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, PSV-Zwemsporten, de Eindhovense Reddingsbrigade, Aegir,    en het InnoSportLab de Tongelreep. De trainingen worden dan ook verzorgt door trainers en experts van de discipline die behandeld wordt.

Vanaf eind oktober starten wij met een pilot van de Kidsclub. Dit houdt in dat wij   7 lessen aanbieden welke kosteloos  zullen zijn voor degene die zich hiervoor aanmelden. Vanaf januari hopen wij definitief te kunnen starten met het project de Kidsclub.

Pilot Kidsclub

Locatie: Ir. Ottenbad, Vijfkamplaan 12, Eindhoven

Pilot datums: 31-okt. / 7-nov. / 14-nov. / 21-nov. / 28-nov. / 5-dec. / 12-dec.

Tijdstip : 

Groep 1: 17.15 - 18.00 uur

Groep 2: 18.10 - 18.55 uur

Woman Swimming in Pool_edited.jpg

Wedstrijdzwemmen

Bij het wedstrijdzwemmen gaat het  om zo snel mogelijk te zwemmen. Het is hierbij belangrijk om met een goede techniek  te zwemmen, daarnaast moet je ook snel kunnen starten en keren. Er wordt dan ook aandacht besteed aan de techniek van de verschillende slagen, waaronder ook de vlinderslag, en leren de kinderen hoe ze zo snel mogelijk kunnen starten en keren.

1000_F_47729801_seWqCxyqRqtXyc7W9vRglbxoLTBOPfr7_edited.jpg

Waterpolo

Bij waterpolo ligt de nadruk op het samen spelen. Het is belangrijk om goed te kunnen zwemmen en gooien,  maar zonder samenspel wordt blijft het lastig om te scoren.

English-schools-to-START-Diving-489px-1.jpg

Schoonspringen

Bij schoonspringen gaat het om zo mooi mogelijk en zonder al te veel spetters in het water te springen. Tijdens de lessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het schoonspringen en leren ze om op een verantwoorde wijze van de 1 en 3 meter plank te springen.

Popduiken.jfif

Zwemmend redden

Bij het zwemmend redden leer je hoe je op een verantwoorde wijze anderen in het water kan helpen. Het opduiken van een pop en het vervoeren van een drenkeling zijn hier onderdeel van. Daarnaast leer je ook om jezelf te bevrijden in het geval er iemand om je nek hangt.

20210421_142244_Moment4_edited.jpg

Survival zwemmen

Bij de zwemlessen leren kinderen de basisvaardigheden om zichzelf te redden, zoals het drijven op een hulp middel of klimmen over een mat. Bij het survival zwemmen gaan ze nog een stap verder. De kinderen leren bijvoorbeeld ademhalen onder een boot en drijven op hun eigen broek.  Zo kan uw kind zichzelf nog beter redden in het water.

5dd7f83aa66a8_edited_edited.jpg

Synchroonzwemmen

Bij het synchroonzwemmen leer je om trucjes te maken in het water, hoe je kan voortbewegen door alleen kleine bewegingen met je armen te maken en dat alles moet synchroon met je vrienden. 

gemeente-eindhoven-1280x1269.jpg

Gemeente Eindhoven

PSV logo.png

PSV Zwemsporten

logo-l-grijs1_1.png

Eindhovense Reddingsbrigade

innosportlab-logo-1081x200.png

InnoSportLab de Tongelreep