top of page

Kidsclub

Logo Kidsclub.png

Vindt uw zoon/dochter het leuk om te zwemmen, maar weet u niet zo goed welke mogelijkheden er zijn na het behalen van de diploma's. Dan biedt de kidsclub uitkomst. Op de kidsclub maken de kinderen kennis met verschillende onderdelen van het zwemmen zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo en   schoonspringen, maar ook reddend zwemmen, survival zwemmen en zwemmen op muziek zullen aan de orde komen.

 

De Kidsclub is ontstaan uit een initiatief van PSV Dutch Dolphin Swimming Club in samenwerking met InnoSportlab de Tongelreep en de Gemeente Eindhoven. Later zijn hier ook verschillende verenigingen en vrijwilligers bij aangehaakt om de lessen van specialisme te voorzien. Het idee is om de deelnemers kennis te laten maken met de leuke activiteiten dat water en het bewegen in het water te bieden heeft. We laten je kennismaken met verschillende soorten sporten en je zult wat technieken leren waardoor je de zwemtechniek, welke je in het leszwemmen hebt opgebouwd ook behouden blijft, en niet wegzakt. Dit zorgt ervoor dat je zwemveilig blijft! Het idee is om twee sporten of activiteiten per les te gaan behandelen. Na een aantal weken zullen we dit aanbod aanpassen met twee nieuwe sporten/activiteiten om juist zoveel mogelijk soorten activiteiten te blijven aanbieden. Je bent welkom om deel te nemen zolang je dit wilt, maar mocht je tussentijds een sport tegenkomen waar je graag in verder wilt ontwikkelen dan kun je via ons in contact komen met de betreffende vereniging om daar proeflessen te gaan volgen. Zo bouwen we samen aan een zwemveilige omgeving waar plezier voorop staat!

Kosten & planning

De kidsclub is elke maandag van 16.00  - 17.00 uur in het zwembad de Tongelreep en van 18.00 - 19.00 uur in het Ir. Ottenbad,  met uitzondering van feestdagen en vakanties .  Kosten voor deelname aan de Kidsclub zijn 25 euro per maand. 

Woman Swimming in Pool_edited.jpg

Wedstrijdzwemmen

Bij het wedstrijdzwemmen gaat het  om zo snel mogelijk te zwemmen. Het is hierbij belangrijk om met een goede techniek  te zwemmen, daarnaast moet je ook snel kunnen starten en keren. Er wordt dan ook aandacht besteed aan de techniek van de verschillende slagen, waaronder ook de vlinderslag, en leren de kinderen hoe ze zo snel mogelijk kunnen starten en keren.

1000_F_47729801_seWqCxyqRqtXyc7W9vRglbxoLTBOPfr7_edited.jpg

Waterpolo

Bij waterpolo ligt de nadruk op het samen spelen. Het is belangrijk om goed te kunnen zwemmen en gooien,  maar zonder samenspel wordt blijft het lastig om te scoren.

English-schools-to-START-Diving-489px-1.jpg

Schoonspringen

Bij schoonspringen gaat het om zo mooi mogelijk en zonder al te veel spetters in het water te springen. Tijdens de lessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het schoonspringen en leren ze om op een verantwoorde wijze van de 1 en 3 meter plank te springen.

Popduiken.jfif

Zwemmend redden

Bij het zwemmend redden leer je hoe je op een verantwoorde wijze anderen in het water kan helpen. Het opduiken van een pop en het vervoeren van een drenkeling zijn hier onderdeel van. Daarnaast leer je ook om jezelf te bevrijden in het geval er iemand om je nek hangt.

20210421_142244_Moment4_edited.jpg

Survival zwemmen

Bij de zwemlessen leren kinderen de basisvaardigheden om zichzelf te redden, zoals het drijven op een hulp middel of klimmen over een mat. Bij het survival zwemmen gaan ze nog een stap verder. De kinderen leren bijvoorbeeld ademhalen onder een boot en drijven op hun eigen broek.  Zo kan uw kind zichzelf nog beter redden in het water.

5dd7f83aa66a8_edited_edited.jpg

Synchroonzwemmen

Bij het synchroonzwemmen leer je om trucjes te maken in het water, hoe je kan voortbewegen door alleen kleine bewegingen met je armen te maken en dat alles moet synchroon met je vrienden. 

gemeente-eindhoven-1280x1269.jpg

Gemeente Eindhoven

PSV logo.png

PSV Zwemsporten

logo-l-grijs1_1.png

Eindhovense Reddingsbrigade

Logo_Aegir_KLEIN_2.jpg

Aegir Eindhoven

Vierkant_edited.png

Dutch Dolphin Swimming Club

innosportlab-logo-1081x200.png

InnoSportLab de Tongelreep

1519952328082.jpg

Nationale Raad Zwemveiligheid

KNZB.png

Koninlijke Nederlandse Zwembond

bottom of page