top of page
SuperSpetters

SuperSpetters is de lesmethode die ontwikkeld is door de KNZB. Kinderen krijgen na afloop een diploma wat qua niveau gelijk staat aan het C diploma. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

De borstcrawl en rugcrawl worden gebruikt als uitgangspunt omdat deze slagen meer natuurlijke bewegingen zijn. Kinderen worden ingedeeld in groepjes van ongeveer acht. Alle SuperSpetters instructeurs zijn in bezit van een VOG.

Een belangrijk kenmerk van SuperSpetters is het gebruik van hulpmiddelen zoals badmuts, zwembril en flippers in plaats van de drijfmiddelen die in traditionele zwemlessen gebruikt worden.

Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

De zwemlessen van SuperSpetters worden afgesloten met het KNZB zwemdiploma. Zodra je het diploma behaald hebt voldoe je aan de C diploma eisen en ben je zwemveilig.

Tenslotte is ook de communicatiestructuur  een van de sterke punten. Voordat een kind start met SuperSpetters worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject. Gedurende het traject worden ouders op de hoogte gehouden door middel van voortgangsgesprekken. Tijdens de lessen kunnen ouders plaatsnemen op de tribune. Iedere 9e les is een zogenaamde kijkles en mogen ouders aan de rand van het bad zitten. U kunt dan met de lesgevers de voortgang van uw kind bespreken. De datums van de kijklessen vind u in de kalender.

VIGNET_KNZB.png
gk1603129187_edited_edited.jpg
bottom of page