top of page

Zwemaanbod

Naast de reguliere zwemlessen biedt Dutch Dolphin Swimming Club ook de mogelijkheid om door te gaan met zwemmen na het zwem-ABC. 

ZWEMLES

De reguliere zwemlessen worden gegeven volgens de EasySwim methode.

zmenless.jpg

KIDSCLUB

Ben je klaar met de zwemlessen, maar zal je graag door willen met zwemmen? Dat kan!

Bij de Kidsclub worden verschillende disciplines uit het zwemmen beoefend.

Zo kan er ook na de zwemlessen genoten worden van het zwemmen.

Swimmer

Lestijden

Wij geven zwemles op de volgende momenten:

​​Donderdag: 18:00 - 20:00 uur

Vrijdag: 18:00 - 19:00 uur

Zaterdag: 09:00 - 11:15 uur en 16:00 - 18:00 uur

​​

Op donderdag en zaterdag zijn de lessen 40 minuten
Op vrijdag zijn de lessen 60 minuten

​

Vanaf 27 januari 2025 geven wij zwemles op de volgende momenten:

 

Woensdag: 14:00  - 20:15 uur

Donderdag: 18:00 - 20:15 uur

Vrijdag: 18:00 - 20:15 uur

Zaterdag: 09:00 - 15:15 uur

​

De lessen duren 45 minuten.

*Op woensdag middag 14:00 - 16:00 uur duren de lessen 40 minuten.

EasySwim logo.png

Leren zwemmen moet voor elk kind zo gemakkelijk en plezierig mogelijk zijn. Vreugde en betrokkenheid zijn essentieel voor effectief leren, dus het is cruciaal om het plezier en de betrokkenheid van het kind voorop te stellen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leren het beste door ervaring. Daarom is het doel om hen intrinsiek te motiveren door hen de verantwoordelijkheid voor hun leerproces te geven.

​

Elk kind heeft een nog te ontdekken potentieel, en het bevorderen van deze mindset stelt hen in staat om tijdens hun leerproces te gedijen en te bloeien.

​

EasySwim ontwikkelt continu de zwemonderwijsmethoden. Innovaties zoals de diepwatermethode, het EasySwim Pro drijfpak, ervaringsgericht leren en stuurkaarten zijn integraal onderdeel geworden van onze dagelijkse praktijk.

​

De lesmethodiek wordt gekenmerkt door de volgende pijlers:

1.

Dieper Water

Om de voortstuwing en weerstandservaringen te optimaliseren, kiezen we bewust voor zwemmen in dieper water. Deze omgeving verbetert op natuurlijke wijze het 'gevoel voor water', waarbij bijna alle lichaamsdelen worden betrokken, inclusief de voetzolen, die cruciaal zijn voor de voortstuwing bij de schoolslag en rugslag.​

2.

EasySwim Pro

De EasySwim Pro is het ideale en veiligste drijfmiddel voor kinderen die leren zwemmen in dieper water. Dit drijfpak heeft drijvers die hoog op de rug en borst zijn geplaatst, waardoor de natuurlijke ligging minimaal wordt verstoord en de bewegingsvrijheid van de armen maximaal is.​

3.

Groepen

Om maximale individuele leerondersteuning te bieden, een hoge mate van activiteit te creëren en de betrokkenheid te vergroten, werken we in groepen met korte oefenstofblokken in elke les.​

4.

Betekenisvolle Oefenstof en Doelstellingen

De oefenstof en doelstellingen moeten zo betekenisvol mogelijk zijn voor kinderen. Instructeurs creëren een rijke leeromgeving tijdens zwemlessen door uit te gaan van het perspectief van het kind en op creatieve wijze gebruik te maken van diverse materialen en uitdagende oefenactiviteiten.​

EasySwimPartner.png
20140517_Driessen_ABC_8321.jpg
6ea06bda-22f3-425c-bd8c-43af25b2ac78.jpg

Wat kan je met welk zwemdiploma?

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma’s. Je kind voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid bij zwemdiploma C. De Nationale Zwemdiploma’s A en B zijn daarbij tussenstappen. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

Het Zwem-ABC

De  Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) samen met de Koninklijke Nederlands Zwembond (KNZB) hebben als     doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

 

Iedereen moet met plezier naar het zwembad gaan en zich daar vrij en veilig in en om het water kunnen bewegen. Maar, wanneer is je kind zwemveilig?

Zwemdiploma A

De Aanleerfase. Na het behalen van je A-diploma beheers je   de    vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.

Wat is zwemveiligheid volgens de NRZ?

Zwemveilig zijn, betekent dat je ‘in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren en plezier kunt hebben in de Nederlandse watercultuur’. Zwemveiligheid wordt bepaald door de vaardigheden van je kind in het water, door wat hij of zij aan het doen is en door de omstandigheden. Een kind is zwemveilig als:

Zwemvaardigheden

Hij of zij leert zwemvaardigheden. De nodige vaardigheden worden aangeleerd tijdens zwemlessen.

image_edited.png
image_edited.png

Mentale en fysieke conditie

Hij of zij is fysiek en mentaal in staat om voor zichzelf te zorgen in het water.

 

Het is ook belangrijk dat je kind vertrouwen in zichzelf heeft.

image_edited.png
image_edited.png

Voel je vertrouwd
in het water

Je kind zwemt graag en voelt zich prettig en vertrouwd in en om het water.

Daarom is het belangrijk dat kinderen met plezier naar zwemles komen.

image_edited_edited_edited.png
image_edited_edited_edited.png

Omgeving en gebied

De dynamiek van de omgeving is hier belangrijk. (stroming, de temperatuur van het water, de diepte,zichtbaarheid van de bodem...).


Het inschatten van de risico's een belangrijk aspect. Je kind is zich bewust van mogelijke gevaren in de omgeving en weet hoe te handelen.

image_edited_edited_edited.png
image_edited_edited_edited.png
WhatsApp Image 2024-01-12 at 11.27.17 - Editada.png
WhatsApp Image 2024-01-12 at 11.27.17 - Editada.png

Vindt uw zoon/dochter het leuk om te zwemmen, maar weet u niet zo goed welke mogelijkheden er zijn na het behalen van de diploma's. Dan biedt de kidsclub uitkomst.

Op de kidsclub maken de kinderen kennis met verschillende onderdelen van het zwemmen zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo en   schoonspringen, maar ook reddend zwemmen, survival zwemmen en zwemmen op muziek zullen aan de orde komen.

 

De Kidsclub is ontstaan uit een initiatief van PSV Dutch Dolphin Swimming Club in samenwerking met InnoSportlab de Tongelreep en de Gemeente Eindhoven. Later zijn hier ook verschillende verenigingen en vrijwilligers bij aangehaakt om de lessen van specialisme te voorzien.

 

Het idee is om de deelnemers kennis te laten maken met de leuke activiteiten dat water en het bewegen in het water te bieden heeft. We laten je kennismaken met verschillende soorten sporten en je zult wat technieken leren waardoor je de zwemtechniek, welke je in het leszwemmen hebt opgebouwd ook behouden blijft, en niet wegzakt. Dit zorgt ervoor dat je zwemveilig blijft! Het idee is om twee sporten of activiteiten per les te gaan behandelen. Na een aantal weken zullen we dit aanbod aanpassen met twee nieuwe sporten/activiteiten om juist zoveel mogelijk soorten activiteiten te blijven aanbieden. Je bent welkom om deel te nemen zolang je dit wilt, maar mocht je tussentijds een sport tegenkomen waar je graag in verder wilt ontwikkelen dan kun je via ons in contact komen met de betreffende vereniging om daar proeflessen te gaan volgen.

 

​

Zo bouwen we samen aan een zwemveilige omgeving waar plezier voorop staat!

​

​

​

Kosten & Planning

De kidsclub is elke maandag van 16.00  - 17.00 uur in het zwembad de Tongelreep en van 18.00 - 19.00 uur in het Ir. Ottenbad,  met uitzondering van feestdagen en vakanties .  Kosten voor deelname aan de Kidsclub zijn 25 euro per maand. 

​

​

Waterpolo_edited.png

Aanbod

Ray of Light_edited.png
FRG02020.jpg

Wedstrijdzwemmen

Bij wedstrijdzwemmen is het doel om zo snel mogelijk te zwemmen. Het is belangrijk om met een goede techniek te zwemmen, je moet ook snel kunnen starten en draaien.

​

Daarom wordt er aandacht besteed aan de techniek van de verschillende slagen, waaronder de vlinderslag, en leren de kinderen zo snel mogelijk te starten en te draaien.

waterpolo 1_edited_edited.jpg

Waterpolo

Bij waterpolo ligt de nadruk op samenspel.


Het is belangrijk om goed te kunnen zwemmen en gooien, maar zonder teamwork zal het moeilijk zijn om te scoren.

divinggg_edited.jpg

Duiken

Bij duiken gaat het erom zo mooi mogelijk en zonder al te veel spatten in het water te springen.

 

Tijdens de lessen leren de kinderen de basisvaardigheden van het duiken en leren ze verantwoord van de 1 en 3 meter plank te springen.

Ray of Light_edited.png
resuceeee_edited_edited.jpg

Reddingszwemmen

Bij zwemmend redden leer je hoe je anderen in het water op een verantwoorde manier kunt helpen.
De noodpop en het vervoer van een drenkeling maken hier deel van uit.
​

​

Daarnaast leer je ook jezelf te bevrijden als iemand om je nek hangt.

s4_edited.jpg

​Overlevingszwemmen

Tijdens zwemlessen leren kinderen de basisvaardigheden om zichzelf te redden, zoals drijven op een hulpmiddel of over een mat klimmen.

​

Bij survivalzwemmen gaan ze nog een stapje verder, de kinderen leren ademen onder een boot en drijven op hun eigen broek. Zo kan je kind zichzelf nog beter redden in het water.

sincro web.jpg

Synchroon zwemmen

Bij synchroonzwemmen leer je trucjes doen in het water, hoe je moet bewegen door alleen kleine bewegingen met je armen te maken en dat alles synchroon moet lopen met je vrienden.

Partners

gemeente-eindhoven-1280x1269.jpg

Eindhoven municipality

PSV logo_edited.png

PSV Swimming Sports

logo-l-grijs1_1.png

Eindhoven Rescue Brigade

Logo_Aegir_KLEIN_2.jpg

InnoSportLab de Tongelreep

Vierkant_edited.png

Dutch Dolphin Swimming Club

innosportlab-logo-1081x200.png

InnoSportLab de Tongelreep

1519952328082.jpg

Nationale Raad Zwemveiligheid

KNZB.png

Koninlijke Nederlandse Zwembond

bottom of page