top of page

Zwemaanbod

Naast de reguliere zwemlessen biedt Dutch Dolphin Swimming Club ook de mogelijkheid om door te gaan met zwemmen na het zwem-ABC. 

Zwemles

De reguliere zwemlessen worden gegeven volgens de Super Spetters methode.

NPZ0002-Social-image-1200x900-1.png

Kidsclub

Ben je klaar met de zwemlessen, maar zal je graag door willen met zwemmen? Dat kan! Bij de Kidsclub worden verschillende disciplines uit het zwemmen beoefend. Zo wordt er geoefend met de verschillende sporten (wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen), daarnaast  komen zwemmend redden en survivalzwemmen ook aanbod.    Zo kan er ook na de zwemlessen genoten worden van het zwemmen.

ger18011725417_edited.jpg
SuperSpetters

SuperSpetters is de lesmethode die ontwikkeld is door de KNZB. Kinderen krijgen na afloop een diploma wat qua niveau gelijk staat aan het C diploma. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

​

De borstcrawl en rugcrawl worden gebruikt als uitgangspunt omdat deze slagen meer natuurlijke bewegingen zijn. Kinderen worden ingedeeld in groepjes van ongeveer acht. Alle SuperSpetters instructeurs zijn in bezit van een VOG.

​

Een belangrijk kenmerk van SuperSpetters is het gebruik van hulpmiddelen zoals badmuts, zwembril en flippers in plaats van de drijfmiddelen die in traditionele zwemlessen gebruikt worden.

Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

​

De zwemlessen van SuperSpetters worden afgesloten met het KNZB zwemdiploma. Zodra je het diploma behaald hebt voldoe je aan de C diploma eisen en ben je zwemveilig.

​

Tenslotte is ook de communicatiestructuur  een van de sterke punten. Voordat een kind start met SuperSpetters worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject. Gedurende het traject worden ouders op de hoogte gehouden door middel van voortgangsgesprekken. Tijdens de lessen kunnen ouders plaatsnemen op de tribune. Iedere 9e les is een zogenaamde kijkles en mogen ouders aan de rand van het bad zitten. U kunt dan met de lesgevers de voortgang van uw kind bespreken. De datums van de kijklessen vind u in de kalender.

VIGNET_KNZB.png
gk1603129187_edited_edited.jpg

Sterrenplan

Het SterrenPlan is bedoeld voor kinderen die het SuperSpetters traject hebben afgerond. Voor iedere sporttak is een sporttak specifieke module ontwikkeld, waarin alle basisvaardigheden aan bod komen. Algemene zwemvaardigheden komen terug in de sporttak overstijgende modules. Het KNZB SterrenPlan is gemakkelijk aan te passen aan de eigen specifieke verenigingssituatie, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Het plan is een handvat en pretendeert niet volmaakt te zijn.

​

Er zijn 12 verschillende modules beschikbaar, die ieder uit 8 lessen bestaan:

Sporttak specifieke modules:

  1. Ik speel Waterpolo

  2. Ik kan synchroonzwemmen

  3. Ik kan schoonspringen

  4. Ik zwem wedstrijden

 

Sporttak overstijgende modules:

  1. Ik ben lenig in het water

  2. Ik kan trucjes in het water

  3. Ik heb sterke spieren

  4. Ik sport samen met anderen

  5. Ik gebruik verschillende zwemspullen

  6. Ik zwem verschillende slagen

  7. Ik kan mijn sport lang volhouden

​

Door modules van 8 lessen te hebben, kunnen er meerdere modules in een seizoen behandeld worden. Het sterrenplan is bedoeld voor maximaal 2 jaar. De deelnemers kunnen 2 verschillende posters krijgen die in totaal bedoeld zijn voor 8 modules (4 per poster). Per module is één certificaat beschikbaar. Dit certificaat beschrijft de basisvaardigheden die de kinderen leren gedurende de module. Aan de hand van het certificaat kan de vereniging inzichtelijk maken welke onderdelen de kinderen tijdens de module hebben behandeld en succesvol hebben afgerond. De sterren die per vaardigheid op het certificaat staan, kunnen worden ingekleurd wanneer het kind een vaardigheid voldoende beheerst.

ger18011725417_edited.jpg
tMaUCLFxa0.jpg

Het Zwem-ABC

De  Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) samen met de Koninklijke Nederlands Zwembond (KNZB) hebben als     doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

 

Iedereen moet met plezier naar het zwembad gaan en zich daar vrij en veilig in en om het water kunnen bewegen. Maar, wanneer is je kind zwemveilig?

Wat kan je met welk zwemdiploma?

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma’s. Je kind voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid bij zwemdiploma C. De Nationale Zwemdiploma’s A en B zijn daarbij tussenstappen. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

Zwemdiploma A

De Aanleerfase. Na het behalen van je A-diploma beheers je   de    vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.

Wat is zwemveiligheid volgens de NRZ?

Zwemveilig zijn, betekent dat je ‘in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren en plezier kunt hebben in de Nederlandse watercultuur’. Zwemveiligheid wordt bepaald door de vaardigheden van je kind in het water, door wat hij of zij aan het doen is en door de omstandigheden. Een kind is zwemveilig als:

Kidsclub

Logo Kidsclub.png

Vindt uw zoon/dochter het leuk om te zwemmen, maar weet u niet zo goed welke mogelijkheden er zijn na het behalen van de diploma's. Dan biedt de kidsclub uitkomst. Op de kidsclub maken de kinderen kennis met verschillende onderdelen van het zwemmen zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo en   schoonspringen, maar ook reddend zwemmen, survival zwemmen en zwemmen op muziek zullen aan de orde komen.

 

De Kidsclub is ontstaan uit een initiatief van PSV Dutch Dolphin Swimming Club in samenwerking met InnoSportlab de Tongelreep en de Gemeente Eindhoven. Later zijn hier ook verschillende verenigingen en vrijwilligers bij aangehaakt om de lessen van specialisme te voorzien. Het idee is om de deelnemers kennis te laten maken met de leuke activiteiten dat water en het bewegen in het water te bieden heeft. We laten je kennismaken met verschillende soorten sporten en je zult wat technieken leren waardoor je de zwemtechniek, welke je in het leszwemmen hebt opgebouwd ook behouden blijft, en niet wegzakt. Dit zorgt ervoor dat je zwemveilig blijft! Het idee is om twee sporten of activiteiten per les te gaan behandelen. Na een aantal weken zullen we dit aanbod aanpassen met twee nieuwe sporten/activiteiten om juist zoveel mogelijk soorten activiteiten te blijven aanbieden. Je bent welkom om deel te nemen zolang je dit wilt, maar mocht je tussentijds een sport tegenkomen waar je graag in verder wilt ontwikkelen dan kun je via ons in contact komen met de betreffende vereniging om daar proeflessen te gaan volgen. Zo bouwen we samen aan een zwemveilige omgeving waar plezier voorop staat!

​

Kosten & planning

De kidsclub is elke maandag van 16.00  - 17.00 uur in het zwembad de Tongelreep en van 18.00 - 19.00 uur in het Ir. Ottenbad,  met uitzondering van feestdagen en vakanties .  Kosten voor deelname aan de Kidsclub zijn 25 euro per maand. 

​

​

Woman Swimming in Pool_edited.jpg

competitive swimming

In competitive swimming, the   goes to swim as fast as possible. It is important to swim with a good technique , you also have to be able to start and turn quickly. Attention is therefore paid to the technique of the various strokes, including the butterfly stroke, and the children learn how to start and turn as quickly as possible.

1000_F_47729801_seWqCxyqRqtXyc7W9vRglbxoLTBOPfr7_edited.jpg

Water polo

In water polo the emphasis is on playing together. It is important to be able to swim and throw well,  but without teamwork it will be difficult to score.

English-schools-to-START-Diving-489px-1.jpg

Diving

Diving is about jumping into the water as beautifully as possible and without too much splashing. During the lessons, the children learn the basic skills of diving and learn to jump responsibly from the 1 and 3 meter plank.

Popduiken.jfif

Rescue swimming

When swimming rescue you learn how to help others in the water in a responsible way. The emergence of a doll and the transport of a drowning person are part of this. In addition, you also learn to free yourself in case someone hangs around your neck.

20210421_142244_Moment4_edited.jpg

Survival swimming

In swimming lessons, children learn the basic skills to save themselves, such as floating on an aid or climbing over a mat. In survival swimming they go one step further. For example, the children learn to breathe under a boat and float on their own pants.  This way your child can save himself even better in the water.

5dd7f83aa66a8_edited_edited.jpg

Synchronized Swimming

In synchronized swimming you learn to do tricks in the water, how to move by making only small movements with your arms and that everything has to be synchronized with your friends. 

gemeente-eindhoven-1280x1269.jpg

Eindhoven municipality

PSV logo.png

PSV Swimming Sports

logo-l-grijs1_1.png

Eindhoven Rescue Brigade

Logo_Aegir_KLEIN_2.jpg

InnoSportLab de Tongelreep

Vierkant_edited.png

Dutch Dolphin Swimming Club

innosportlab-logo-1081x200.png

InnoSportLab de Tongelreep

1519952328082.jpg

Nationale Raad Zwemveiligheid

KNZB.png

Koninlijke Nederlandse Zwembond

Swimmer

Lestijden

Wij geven zwemles op de volgende momenten:

​

Donderdag: 18:00 - 20:00 uur

Vrijdag: 18:00 - 19:00 uur

Zaterdag: 09:00 - 11:15 uur en 16:00 - 18:00 uur

​

Op donderdag en zaterdag zijn de lessen 40 minuten
Op vrijdag zijn de lessen 60 minuten

bottom of page